Hemmakocken testar

Bara för att jag har tråkigt och är sjukt sugen på kräftor
Så har jag faktiskt köpt ett paket :)
Tänkte provbaka en paj och smaka kräftor inför att ha kräftkalas nästa helg.

Så nu puttrar en hemmagjord broccolimorots paj i ugnen.
Modifierade
det här receptet:

Broccolimorotspaj
4 Portioner

Pajdeg

1 dl grahamsmjöl 1 ½ dl Vetemjöl
½ dl ost; riven (västerbottensost)
100 g margarin (rumstempererat)
2 msk vatten; kallt
1 msk olja
1 krm salt

Fyllning
300-400g broccoli; färsk eller fryst
2 morötter skivade
1 msk olja

Äggstanning
3 ägg
2 tsk senap; helst Fransk (Jag tog finsk eftersom det fanns hemma, hehe)
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm peppar
2 dl ost; Riven (västerbottensost)

Koka broccolin och morötterna en stund så att de börjar mjukna.
Gör pajdegen. Sätt folie på pajformskanten (pajform 24 cm diameter) för att den ska hålla sig uppe.
Förgrädda pajskalet ca 10 minuter i 200 grader C, med folie på pajformskanten.
Ta bort folien och grädda 5 min till.
Blanda äggstanning medans. När pajskalet är förgräddat, sätt i fyllning och äggstanning.
Grädda pajen i 25-30 min i 200 grader.







Hoppas det blir bra!
Isånnafall blir det god pajlunch imorgon.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback